دمپر کانالی هودباد صنعت
Rate this post

دمپر کانالی

دمپرهای کانالی جز وسیله‌های کاربردی در جریانات هوا از تهویه مطبوع و کانال‌ها است. دمپرهای کانالی دارای انواع گوناگونی است. ساختار دمپر کانالی به گونه‌ای است که با جاساز شدن در هواسازها و پکیج پونیت و غیره جریان هوا را تغییر میدهد. دمپر کانالی قسمتی از کانال و هم اندازه و معمولا هم جنس و هم شکل هستند که کنترل جریان هوا را برعهده دارد. دمپر کانالی دارای بخش‌های مختلفی است که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.

ساختار مختلف دمپر کانالی

هر یک از دمپرها دارای بخش‌های مختلف زیر است.

بدنه

جنس این بخش از دستگاه استیل, گالوانیزه, پیش عایق شده است و همچنین ابعاد و ضخامت آن شبیه به کانال است.

فلنچ

مانند چارچوبی در اطراف بدنه قرار میگیرد به این منظور که بدنه ساختار محکمی را بدست بیاورد. از دیگر وظایف فلنچ این است که کانال را به دمپر متصل میکند. به این گونه که با قرار گرفتن دمپر کانالی بین کانال, فلنچ دمپر بر روی فلنچ کانال قرار میگیرد و بعد از انجام سوراخ کاری و گذاشتن پارچه نسوز و یا نوار هوابند میان فلنچ‌ها پیچ ها را میتوان سفت کرد.

بیشتر بخوانید :
دمپر موتور هوا بند

جنس: گالوانیزه, استیل و PVC یا آلومینیوم برای متصل شدن به کانال پیش عایق شده

ضخامت: ضخامت آن بستگی به ابعاد دمپر دارد به همین منظور استاندارد ثابتی در آن وجود ندارد. ضخامت ان بین یک تا دو میلی متر است و در برخی از پروژه های سنگین تا 6 میلی متر هم طبیعی است.

پره

یک یا چند ورق که با کمک یک مکانیزم که به آن لینک دمپر یا شاخک نام دارد به یک دیگر متصل میشوند که کنترل جریان هوا با کمک این ورق‌ها انجام میشود.

بیشتر بخوانید :
دمپر هوا 

جنس: آلومینیوم, گالوانیزه و استیل است ضخامت پره طبق کاربرد آن متفاوت است.

پره‌ها به وسیله شفت‌ها به لینکها متصل میشوند و لینک نیرو بخش محرکه خودش را در ساختار دمپر کانالی از اپراتور میگیرد. لینک ها برای اتصال پره‌ها استفاده میشود برای انتقال دادن قدرت اپراتور به پره از شیفت استفاده میشود. معمولا به شکل لوله ای توپر و با قطر 12 میلی متر است.

انواع دمپر کانالی

کاربردهای دمپر کانالی طبق انواع فضا تعیین میشود. برای شناسایی کاربری دمپر کانالی باید بتوانیم انواع دمپر را بررسی کنیم و طبق فضای مورد نظر دمپری مناسب را انتخاب کنیم.

  • دمپر کانالی دستی
  • دمپر کانالی موتوری

 ساختار دمپر کانالی

  • بدنه: این بخش جز ساختارهای اصلی دمپرها است و جنس آن معمولا استیل است.
  • پره: از یک و یا چندین ورق تشکیل شده و کنترل جریانات هوایی با کمک آن انجام میشود.
  • فلنچ: همانند چارچوبی است که بدنه را احاطه میکند و البته ضخامتش به ابعاد دمپر مرتبط است.
بیشتر بخوانید :
دمپر پروانه ای

تاثیرات دمپرها در ساختمان

تاثیرات دمپر در ساختمان‌ها بسیار بارز است. دمپر دستی در ساختمان‌ها از نظر هزینه بسیار مقرون و به صرفه است. با کمک این دمپر سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی  ساختمان به خوبی کنترل میشود. برای هر واحد ساختمانی یک دمپر استفاده میشود. که دمای محیط را بسته به سلیقه شخصی میتوان مدیریت کرد. البته باید گفت از دمپرها هم میتوان در پارکینگ هم استفاده نمود.

اهمیت انتخاب در ساختار دمپر کانالی

انتخاب دمپر زمانی مهم میشود که قرار است از آن استفاده کنید. در زمان خرید باید بدانید برای چه محیطی قرار است خرید را انجام دهید. ابتدا مشخص کنید دمپر را برای چه فضایی نیاز دارید و بعد از آن مشخص کنید ابعاد فضای آن مکان چقد است در نظر بگیرید برای یک فضای ساختمانی, تجاری و یا مسکونی است. اگر دمپر انتخابی خیلی بزرگتر و یا کوچک تر باشد کارایی خود را ندارد.

بیشتر بخوانید :
دریچه پادری

ویژگی‌های دمپرها

  • دارای استحکام بالا است
  • انواع آن دارای تنوع است
  • کمترین آسیب به محیط زیست را دارد
  • مقرون و به صرفه است
  • جلوگیری از وارد شدن گرد و غبار
  • تهویه هوا
  • قابلیت استفاده در فضاهای گوناگون
  • دارای مقاومت بالا زیرا از جنس مرغوب در آن استفاده میشود

تولید محتوا و سئو توسط شرکت طراحی سایت تفکربرتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.